2011. 05. 15.

A legfontosabb négy dolog az íráshoz

Az itt következő lista teljesen szubjektív, és csak az én véleményemen alapul.

1., Bátorság
Az első helyre a bátorságot állítottam, ez ugyanis mindennek függvénye. Ha nincs bátorság, a későbbi pontokból sem tudsz semmit valóra váltani, légy akármilyen kreatív vagy egyedi gondolkodású. Már Horatius is megmondta: Sapere aude, azaz Merj gondolkodni.
„Courage is the thing. All goes if courage goes.” /J. M. Barrie/ (Szabad fordításban: A bátorság a lényeg. Ha az nincs, nincs semmi.)

2., Eredetiség
Számomra nagyon fontos, és sokra tartom azokat, akik számára szintén. Ha egy történet sablonos, ám így is izgalmas, és az olvasók kedvelik, talán az se baj, de egy eredeti történetet és egy eredeti ötletet mindig meg fognak becsülni, akármilyen nehéz is először elfogadtatni. Az eredetiség szerintem mindig eredményre talál.
„Normálisnak lenni nem minden, ha egyszer felfedezted, milyen másnak lenni.” /Alyson Noel/

3., Alaposság
A karakterek részletes megformálása, a helyszínek pontos megjelenítése (nem feltétlenül leírása, de neked tudnod kell, mikor mi mellett halad el a szereplő), és még rengeteg dologra való pontos odafigyelés nagyon fontos egy hiteles történethez.

4., Szenvedélyesség
Ezt most ide helyeztem a negyedik pontba, de érzésem szerint mindet áthatja, és mindhez segít.

És az első és legeslegfontosabb mind közül: ülj le, és kezdj neki az írnásnak, ne halogasd. Ha ez a lépés nem történik meg, a fönti lista semmisnek tekinthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése